Hei!

Olen ammatiltani lähihoitaja, työskentelen Kotkan kaupungin palveluksessa muistisairaiden hoivakodissa. Valmistuin lähihoitajaksi vuonna 1996. Työni on pääsääntöisesti kolmivuorotyötä, mutta tällä hetkellä työskentelen toistaiseksi tekemällä 50% työaikaa. Muistisairaiden kanssa työskentely on haastavaa mutta samalla erittäin antoisaa ja vaihtelevaa.

Olen muuttanut koirieni kanssa kesäkuun 2019 alussa Onkamaalle. Onkamaa kuuluu Haminan kaupunkiin. Onkamaa on rauhallistamaaseutua. Talomme sijaisee rauhallisella paikalla peltojen keskellä hiukan Onkamaantiestä syrjässä. Taloa ympäröi reilu 4000 neliön tontti. Piha on kaunista puutarhaa runsaine hyötykasveineen mm. marjapensaita, pensas mustikkaa sekä paljon erillaisia perennoja ja istutuksia. Pihalla on koira-aitaus mutta koirani ovat pääsäänöisesti pihalla vapaana valvottuna.

Perheemme ensimmäinen koira oli Shetlanninlammaskoira Old Lady Mira, MIRA (1986-1998). Miran ollessa noin 8 vuotias tuli perheeseemme ensimmäinen pitkäkarvainen collie Zinnia's Almost Too Good ROOSA (1994-2004). Roosan kuoleman jälkeen pienen miettimisen jälkeen oli selvää, että seuraava koiramme on myös pitkäkarvainen collie. Sillä tiellä olemme edelleen, nyt perheessämme on kahdeksan collieta, yksi uros ja seitsemän narttua. Koiramme elävät kanssamme normaalia perhe koiran elämää. Erillisiä kenneltiloja tai koiratarhoja meillä ei ole. Koirat saavat liikkua aidatulla pihalla omien halujen mukaan. Liikumme paljon läheisillä pelloilla ja metsissä. Koirat liikkuvat pääsääntöisesti vapaana, silloin kun se on sallittua ja mahdollista. Koiriimme pääset tutustumaan koirani linkin kautta.

Harrastukseni koirien kanssa on mahdollisuuksien mukaan näyttelyt. Näyttelyt ovat mukavaa yhdessä oloa ja myös matkustelua. Pääasia, että koira ja minä nautimme siitä harrastuksesta.

Kiinnostuin kasvattamisesta ja kävin kasvattajan peruskurssin vuonna 2007. Ensimmäinen meillä syntynyt pentue syntyi sijoitusnartulleni Siniketun Nightwish, LUNA. Pentue rekisteröitiin Siniketun kennelin nimelle, Lunan kasvattajalle.

Serasecret kennelnimi myönnettiin minulle vuonna 2009. Ensimmäinen Serasecret pentue syntyi helmikuussa 2010. Tavoitteeni kasvatustyössä on rotumääritelmän mukainen collie, terveys, luonne ja ulkonäkö tärkeinä asioina jalostuksessa.

Tärkeänä pidän, että kaikki kasvattini pääsevät rakastetuiksi perheenjäseniksi. Pyrin valitsemaan pentueessa ne joille toivon harrastavan kodin mutta kaikilla ei ole harrastus pakkoa.

8.9.2018 minä ja FI&EE&LV MVA EE&LV JMVA Serasecret Summer Star NEDA collieiden erikoisnäyttelyssä Champion Parade ruusukkeen kanssa.

Olen Suomen kenneliiton jäsen ja allekirjoittanut kasvattaja sitoumuksen. Olen myös rotumme, Suomen Collieyhdistyksen jäsen.

Terkuin Sanna